В Асеновградските Facebook групи се появи видео, публикувано от ужасен баща,

...
В Асеновградските Facebook групи се появи видео, публикувано от ужасен баща,
Коментари Харесай

Социалните служби ни заплашват, искат да ни вземат децата

В Асеновградските Фейсбук групи се появи видео, оповестено от ужасяващ татко, който споделя по какъв начин обществените служби в града са тормозили фамилията му и заплашвали да му вземат децата, в случай че жена му не подпише документ за настаняване в предпазено жилище, дружно с децата им, видя GlasNews.bg.

Данчо на 25 години и неговата жена Мария, която е на 21 години, имат две дребни деца – бебе на 10 месеца и батко на годинка и 10 месеца. Бащата работи на три смени, с цел да се грижи за фамилията си, а майката Мария е в майчинство и се грижи за децата вкъщи.

Всичко върви обикновено, до момента в който един човек от града, за който бащата загатва, че е наследник на шефката на локалния отдел „ Закрила на детето ” Елена Ненова, не стартира да демонстрира персонален интерес към Мария. Данчо се срещнал с " мераклията " и го блъснал. И от там стартира тормозът.

В извънсъдебно съглашение, Данчо се задължава да изплати 1200 лева за удара, който нанася на момчето, от която сума той е изплатил към този момент 1000 лева В един миг обаче, в средата на 2021-ва година, се оказва, че против фамилията му е подаден сигнал за това, че децата им са в риск. Социални чиновници стартират тормоз над фамилията с визити в дома им и прилепяне да подписват документи за даване на обществени услуги, това споделят самите родители на две деца.

Първото посещаване на фамилията в локалният център за социална поддръжка, приключва с отчет, че няма установено нарушаване от страна на родителите и те се грижат добре за децата си. Въпреки това, тормозът не стопира.

Социалните служби дотам завладяват живота им, че вървят с тях и на постоянните медицински прегледи. От един подобен обзор е и видеото, което фамилията показа в мрежата. Притиснати и в обстановка на невъзможност, родителите са принудени да споделят какво се случва с тях, с цел да уведомят и предупредят хората от града на какво са подложени и че са застрашени с лишаване на децата им.



Във видеото, публикувано в обществената мрежа Facebook, се вижда безочливо държание, заплашване, както и думи към майката, че има деменция.

След шерването на клипа, в мнения, други дами споделят, по какъв начин въпросният наследник на шефката ги е преследвал и тормозил.

Хората в Асеновград виждат в ръцете на локалната шефка на " Закрила на детето " властова бухалка, употребена за шантаж против беззащитни фамилии с осъществяване на най-зловещото нещо, което може да се аргументи на едни родители - да се лишават децата им, както и най-зловещото нещо, което може да се аргументи на едни деца - да бъдат отнети от родителите им, които ги обичат и желаят да се грижат за тях.

Преди две години, отново в Асеновград, имаше различен случай, в който същите чиновници на отдел " Закрила на детето ", лишават дете непосредствено от детската градина. Малкият Ангел е настанен надалеч от фамилията при непознати, непознати за него хора в приемна грижа. По време на раздялата, Ангел и татко му са възпрепятствани от персонални контакти в продължение на дълъг интервал от време.

Случаят отново беше обвързван с междуличностни вражди преди този момент и потребление на служебно състояние. Тогава, възмутени хора от града се сплотиха с решението да се помогне на фамилията да си върне детето. Пловдивският областен съд върна детето на фамилията с изговаряне, че то е непозволено взето. Междувременно по случая са открити нарушавания от обществените, за които от МТСП не са подхванали нищо.

Сега хората още веднъж се сплотяват да защитят младото семейство, което да бъде оставено умерено да отглежда децата си. Обществото в Асеновград се пита докога ще се разрешава този гнет над локалните фамилии и децата им.

Прилагаме текста, който помести бащата Йордан Янков:

" Здравейте, пишем тук с цел да дадем публичност на обстановката в която се намираме.

Преди време имахме спор със сина на Елена Ненова, която е шеф на протекция на детето. Синът и притесняваше жена ми и аз го ударих. Минахме през съда и след съглашение му погасявам 1200 лева

Проблемът е, че оттогава обществените ни изнудват и заплашват. Последно притискаха жена ми да влезе в звено " майка и бебе " в Пазарджик. Не сме съвършени не е елементарно за никой, само че обичаме децата си и в нито един миг не сме се отказвали от тях и сме се грижили съгласно опциите си. Аз работя, тя е в майчинство има и близки които ни оказват помощ с каквото могат.

Пиша поста, тъй като преди три, четири дни Гергана Кюрпекова чиновник на обществените ни заплаши, че ще пристигна с полиция и ще вземе децата. По няколко пъти сме проверявани и живеем в боязън. Искаме това да се знае и в случай че стане нещо да знаете за нашия случай. "

Вижте видеото:



Междувременно екипът на GlasNews.bg съумя да се свърже и с жени, които споделят по какъв начин въпросният наследник на шефката на " Закрила на детето " ги е преследвал и тормозил. Ето какво показа гражданин на Асеновград, поискал да резервира анонимност: 

" Случилото се бе преди към 6-7 години, само че и до ден сегашен по улиците има напрежение. Тогава той (Тодор Ненов) учеше в Тютюна, а моята компания и тогавашният ми другар бяха от там. Често се събирахме с тях и Тодор идваше при нас - без покана. Никой не го харесваше и искаше, все пак той нахалстваше, сядаше до нас и не се махаше. Не му правехме нищо, тъй като явно имаше проблем с главата или се преструваше на жертва - не знам. До тук добре, само че нещата започнаха да излизат отвън граници, когато той една вечер ме наблюдава и научи къде пребивавам. Всяка вечер в късни часове стоеше пред нас и не се махаше. Когато аз изляза той започваше да върви зад мен и да ме преследва. Пишеше ми в мрежите непрекъснато и отправяше сексуални предложения.

Една вечер, прибирайки се след рожден ден, той се беше скрил зад ъгъла на къщата ми и ме изплаши, скачайки пред мен - хвана ме и стартира да се пробва да ме целуне, да ме опипа... Бутах го до последно и тогава го ударих, съумях да се измъкна. Баща ми го предизвести да не ме закача повече, другояче щеше да се стигне до полиция. Блокирах го отвред и все пак той продължаваше да ме причаква по улиците, само че по отдръпнато към този момент..

Сега към този момент след толкоз години отново се случва да го засека някъде. Спира се, обръща се след мен и ме гледа втренчено към 2-3 минути… Малко звучи като филм на ужасите, само че това момче има съществени проблеми! Психични. Крайни време е да се вземат ограничения. Аз се разминах, само че на следващия ден може да е някой различен! "

Елена Капсъзова е следващата, имала проблеми с Тодор Ненов. Тя описа следното:

" Моята преживелица е от преди към 2 години някъде. 

Не един път е идвал в магазина, в който работя, да си купува по нещо и надлежно ме е питал по какъв начин ми е профилът във Facebook. Аз, несъмнено, споделих, че нямам подобен и оставаше до вратата да ме чака да свърша работа. Нямам доста спомен дали друго ми е приказвал.. Но това се повтори може би 5 пъти за няколко месеца и всеки път чакаше пред магазина много време - това беше много притеснително за мен. "

На фотосите - Тодор Ненов, за който се твърди, че тормози поданици на Асеновград.

GlasNews.bg продължава да следи тематиката. Очаквайте детайлности!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР